In Urban Chaos is het flink uit de hand gelopen in een grote, moderne metropool. Na een terroristische aanslag breekt de chaos uit, een situatie die wordt aangegrepen door georganiseerde bendes om er een nóg groter zooitje van te maken. De speler neemt in deze game de rol aan van een ME'er die nu eens met scherp mag schieten. Bovendien krijgt hij de beschikking over een zeer nuttig schild.

De speler in Urban Chaos: Riot Response is om precies te zijn ene Nick Mason, dé man bij een speciale eenheid genaamd T-Zero. Het is zijn voornaamste taak om af te rekenen met de meest brute actieve bende, de Burners. Deze jongens zien er beangstigend uit dankzij hun ijshockeymasters en richten een flinke puinhoop aan met hun favoriete wapen: de molotovcocktail.


De speler beschikt over steeds krachtigere wapens, tot een shotgun aan toe

Gelukkig heeft de speler de beschikking over steeds krachtigere wapens, tot een shotgun aan toe. Daarnaast komt zijn trouwe riot shield op vele manieren van pas. Om aanvallen mee af te weren en om flinke stoten mee uit te delen, maar ook om eenvoudige puzzels op te lossen. Bijvoorbeeld in het geval van een gaslek. Verdere hulp krijgt de speler als Nick Mason van brandweer en ambulance; met een druk op de richtingstoets snellen deze toe en beuken ze een deur in of lappen ze de speler op.

Medailles

Urban Chaos ziet er niet bijzonder mooi uit, maar de game is wel lekker speelbaar. Dit wordt onder andere versterkt door het medaillesysteem, waarmee de speler beloond wordt voor bijvoorbeeld het verzamelen van tien bewijsstukken of het inrekenen van vijf bendeleden. Hoe meer medailles, hoe meer extra's zoals munitie en wapens.

Ten slotte is er ook nog een meerspelerstand die via internet gespeeld kan worden. De speler neemt dan de rol aan van T-Zero óf van Burner. Hier rijst dus de vraag of je de voorkeur geeft aan een lekker groot schild of toch aan een explosieve molotovcocktail.

Power Unlimited: "Urban Chaos biedt aangenaam vermaak, al kan ik voorlopig geen molotovcocktail meer zien." 73/100

Ontwikkelaar: Rocksteady
Platform: Xbox, PlayStation 2