Het duistere, spannende sciencefictionspel Metroid is niet echt een logische keuze voor de basis van een flipperspel. Tot je bedenkt dat hoofdrolspeler Samus Aran zich kan oprollen tot een zogenaamde Morph Ball, waarmee ze zich door nauwe gangen kan wurmen. Wie weet is ze zich gedurende een van haar avonturen in een flipperkast verzeild geraakt....

Metroid is ver afgedreven van zijn oorspronkelijke inspiratiebron, de Alien-films. Zo verscheen er onlangs, ook op Nintendo DS, een schietspel waarin premiejagers het tegen elkaar opnemen. En nu is het dus de beurt aan een flippergame.


Echt episch of oogverblindend is het spel niet

Eindbazen

De combinatie Metroid en pinball werkt beter dan de meeste mensen hadden verwacht. Dit komt in de eerste plaats doordat de flippermechaniek in deze game goed is uitgewerkt én wordt verrijkt met fantasievolle zaken als weersomstandigheden, eindbazen en zelfs de transformatie van Morph Ball tot een vurende Samus.

Dit spel bevat voldoende netjes uitgewerkte omgevingen en mogelijkheden die op avontuurlijke wijze met elkaar zijn verbonden. Toch weegt in de eindconclusie ook zwaar dat dit uiteindelijk niet meer is dan een flipperspel. Echt episch of oogverblindend wordt het daarom nooit.

Power Unlimited:"Het is en blijft natuurlijk niet meer dan een uitgebouwd flipperspel." 70/100

Ontwikkelaar: Fuse Games, Nintendo
Platform: Nintendo DS