Rise of Legends is een strategiegame waarin drie fantasierassen het tegen elkaar opnemen. Maar geen dwergen, orcs en elven, in deze game draven Maya's from space, duizend-en-één-nacht-arabieren en de indrukwekkende door Leonardo da Vinci geïnspireerde Vinci's op. Die knokken met elkaar klassieke stijl realtime-strategiepotjes uit.

Het idee van Rise of Legends is dat de speler geen uren hoeft te besteden aan het opbouwen van een basis alvorens de strijd aangegaan kan worden met vijanden. In plaats daarvan is een minuut of tien genoeg om een leger neer te zetten en ten strijde te trekken. Dat is leuk voor wie uit is op een flinke knokpartij, maar er zijn ook veel spelers die strategie vooral leuk vinden vanwege het bouwen. Voor hen is deze game minder geschikt.

Ook hebben we onze vraagtekens bij de drie rassen in deze game. De Arabieren en de Maya's zijn leuk en aardig maar voelen niet echt 'nieuw'. Alleen van de Vinci's kan dit gezegd worden. Hun wapens, voertuigen en gebouwen voelen groots en meeslepend aan. Het was wellicht leuker geweest als het hele spel om deze knakkers had gedraaid.

Onderhoudend

Nog zoiets zijn de ingrepen die de makers hebben gedaan om de de slagvelden (waarbij niet al te veel eenheden komen kijken) interessanter te maken. Zo verliezen eenheden bijvoorbeeld energie zodra ze in de buurt komen van een vijandelijke basis, waardoor het zaak wordt snel en efficiënt strijd te leveren. Ook zijn er eenheden die plotsklaps in het vijandelijke gebied kunnen opduiken, wat weer een strakke verdediging noodzakelijk maakt. Slim bedacht, maar af en toe ook best irritant.

Rise of Legends is uiteindelijk een onderhoudende strategiegame, maar hij is niet zo vernieuwend of uitzonderlijk goed als we gehoopt hadden. Vandaar ook de gematigde beoordeling.

Power Unlimited: "Leuke game, maar het spel weet door een ernstig gebrek aan vernieuwing niet alle verwachtingen waar te maken." 78/100

Ontwikkelaar: Big Huge Games
Platform: pc