Popolocrois is een rollenspel van Japanse komaf en liefhebbers weten wat dat betekent: een game die meer wegheeft van een sprookjesboek met prachtige tekeningen dan de meeste videogames. Echt veel heb je als speler niet in te brengen en dat geldt ook in dit exemplaar.

Popolocrois is een bundeling van twee PlayStation-avonturen die eerder in Japan verschenen. Vandaar dat held Pietro in dit spel twee tochten aflegt. Twee voor de prijs van één klinkt goed, maar het betekent ook dat het uiterlijk en de gevechten in het spel wel heel eenvoudig zijn. Daarbij komt dat deel twee zó sterk lijkt op deel één dat het de vraag is of veel spelers zin zullen hebben om door te gaan.

Meeslepend

Dat gezegd hebbende, valt er zeker wel iets te zeggen voor Popolocrois. Zoals meer Japanse rollenspellen biedt deze game een interessant verhaal en een sfeervolle spelwereld. Daarin heeft de speler zelf misschien weinig in te brengen, maar meeslepend is het wel. En aangezien er weinig vergelijkbare games zijn op de PSP, hebben liefhebbers weinig keus dan dit exemplaar te proberen.

Wie Popolocrois gaat spelen moet wel rekenen op een boel strategische gevechten die lang duren en vaak hetzelfde zijn. Maar ook dat is iets dat nu eenmaal bij dit genre hoort.

Power Unlimited: "Een ouderwets aandoende RPG met een magische en vooral fantasievolle sfeer, die helaas niet echt prettig speelbaar is." 65/100

Ontwikkelaar: Agetec
Platform: PSP