Een paar jaar geleden zetelde Sega's Virtua Tennis 2 nog op de troon als het aankwam op virtuele tennisspelletjes. Maar toen PAM Development de game Top Spin losliet op Microsofts eerste spelcomputer, moest het Japanse bedrijf zijn kroon afstaan. Nu de Xbox 360 alweer een tijdje verkrijgbaar is, mag een troonopvolger geen verrassing heten.


De risk shots zijn wat lastiger geworden; een slordige pro kan hierdoor alsnog verliezen van een beginnende speler

De eerste Top Spin was duidelijk afgekeken van Sega's tennisspel. De intuïtieve besturing en zelfs de carrièrestand gaven de indruk dat het net zo goed Virtua Tennis 3 had kunnen heten. Onderscheid was er voornamelijk op grafisch vlak - de spelers en banen zagen er mooier uit dan ooit.


In visueel opzicht is dit spel weliswaar vooruitgegaan, maar het is ook weer niet zo geavanceerd dat spelers zich geneigd zullen voelen een HDTV in huis te halen

Ook had PAM Development zijn spel voorzien van een ingenieus risk shot-systeem, waarmee spelers loeiharde meppen of juist subtiele lobjes uit de losse pols konden toveren - al waren deze machtige slagen net wat te makkelijk uitvoerbaar.

Momentum

Aan deze spelbasis is niet veel veranderd. De speler pikt de gameplay razendsnel op, maar dat neemt niet weg dat er meer uit te halen is. De risk shots zijn wat lastiger geworden; een slordige pro kan hierdoor alsnog verliezen van een beginnende speler. Bovendien is het aantal risk shots verdubbeld en heeft de ontwikkelaar de nieuwe advanced shots toegevoegd. Die kan de speler risicoloos inzetten wanneer hij een speciaal metertje voldoende heeft volgemept met momentum.

In visueel opzicht is dit spel weliswaar vooruitgegaan, maar het is ook weer niet zo geavanceerd dat spelers zich geneigd zullen voelen een HDTV in huis te halen. Sharapova's rondingen komen wel goed in beeld. Top Spin 2 is simpelweg een vermakelijk tennisspel om in je eentje of met zijn vieren te spelen. Opnieuw de beste virtuele tennismatch? Ja, in ieder geval tot Virtua Tennis 3 op de markt verschijnt.

Ontwikkelaar: PAM Development Platform: Xbox 360

Power Unlimited: "Heb je altijd al willen ballen met Sharapova, dan moet je of veel mazzel hebben of Top spin 2 halen." (83/100)