Vorige week vond in Los Angeles de E3 plaats, 's werelds grootste vakbeurs rond videogames. Wij waren erbij en speelden een aantal van de meest veelbelovende games die de komende tijd moeten gaan verschijnen. Zoals Heavenly Sword, een vechtspel met ninja's in voorbereiding bij het Britse Ninja Theory, een van de weinige games voor de toekomstige PlayStation 3 die in vergevorderde staat van afwerking lijken te zijn.

De PlayStation 3 moet dit najaar wereldwijd in de schappen liggen, maar op de E3 zagen we nog maar weinig games die zowel indruk wisten te wekken als in speelbare vorm aanwezig waren. Veel mooie filmpjes, weinig knoppenrammen. Heavenly Sword vormde een aangename uitzondering op deze regel.

In dit vechtspel speelt een roodharige ninja-achtige dame de hoofdrol. In een afgesloten arena neemt ze het tegen een flink aantal vijanden op, waarbij ieder van haar bewegingen prachtig is geanimeerd. Ze heeft de beschikking over twee wapens, die ieder effectief zijn bij verschillende soorten tegenstanders. Verder kan ze aanvallen van haar opponenten afweren en in haar voordeel gebruiken, en ook omgevingsobjecten als tafels en kratten komen van pas tijdens de strijd.

Speciale aanval

Gedurende al het geknok vult zich een meter; is die eenmaal vol dan kan de hoofdrolspeelster van Heavenly Sword een eenmalige speciale aanval doen. Hierbij dient de speler op het juiste moment op de juiste knoppen te drukken, waarna de ninja-dame zich naar grote hoogten begeeft en met de meest brute klappen afrekent met haar vijand. Heel indrukwekkend en een mooie kans om het detail in de omgevingen en personages eens goed te bekijken.

De E3-demo van Heavenly Sword was nog maar een klein stukje van het uiteindelijke spel. Daarin zal de speler uiteraard verder kunnen reizen dan deze ene arena. De demo heeft in ieder geval wel een goede indruk achtergelaten; we zijn benieuwd naar de rest.

Ontwikkelaar: Ninja Theory
Platform: PlayStation 3