Outrun viel vroeger in de speelhal meteen op tussen alle realistische en minder realistische racegames. Dit was het enige spel waarin de speler in een fancy sportwagen zonnige, zorgeloze omgevingen doorkruiste... met een fraaie blondine aan zijn zijde. Die distinctie is in dit tweede deel, jaren na het origineel, in stand gehouden. Helaas blijkt de rest van de spelformule wanneer het thuis wordt gespeeld minder houdbaar.


De speler cruist over avenues en boulevards, parkoersen met ieder een verschillend thema

Voor wie benieuwd is naar de details: Outrun 2: Coast to Coast is een nieuwe versie van Outrun 2. De game heet niet Outrun 3 omdat het een niet heel erg nieuwe versie is, er zijn vooral wat vrij te spelen extra's aanwezig. Denk aan extra muziek, extra parkoersen, extra wagens en extra kleurvarianten van die wagens. Het punt is dat Outrun 2 al niet erg verschilde van de originele Outrun, een game uit 1987. Behalve dan dat het spel er een stuk mooier uitziet...

Gran Turismo

Het is niet dat er iets mis is met de spelopzet van Outrun. De speler cruist over avenues en boulevards, parkoersen met ieder een verschillend thema. Steeds als hij een deel van de route heeft afgelegd, kan hij links- of rechtsaf slaan, waarbij links staat voor makkelijk en rechts voor moeilijk. Zo heeft hij zelf enige controle over de moeilijkheidsgraad.

Best aardig dus, dat Outrun, maar bijzonder lang blijft het niet leuk. Daar hebben moderne racegames als Gran Turismo, waarin de speler rijbewijzen moet halen en op talloze manieren aan zijn auto kan sleutelen, in de tussentijd voor gezorgd.

Power Unlimited: "Leuk voor vijf minuten. Daarna leg je het spel weer weg en staar je uit het raam of ga je op zoek naar een game die je aandacht wat langer vast kan houden." 65/100

Platform: Xbox, PlayStation 2, PSP, pc
Ontwikkelaar: Sega