Sinds het enorme succes van puzzelgame Tetris eind jaren tachtig, hebben spellenmakers geprobeerd met een soortgelijk (maar dan anders en natuurlijk nóg aantrekkelijker) eeuwig doorstromend, maar meteen catchy concept te komen. Met wisselende resultaten. Pokémon Link! is een goede poging en heeft minder te maken met de schattige beestjes uit de titel dan je zou denken.

Het is zelfs zo dat de makers voor deze puzzelgame nieuwe, gestileerde versies hebben ontworpen van de welbekende pokémonfiguurtjes. Ze spelen hier dan ook slechts de rol van de puzzelstukjes die met behulp van de stylus van plek verwisseld worden, met als bedoeling rijtjes van vier te maken. De crux is dat de speler in de nasleep daarvan rijtjes van drie en twee tegels kan laten verdwijnen. De opzet is simpel, maar het weet je meteen te grijpen.

Pokémon Link! ziet er simpel uit, maar is netjes afgewerkt in al zijn eenvoud en het spel zelf is bijna tot in de perfectie uitgewerkt. Ook kan de game met twee spelers gespeeld worden, met maar één Game Card; het spel wordt dan draadloos naar de andere Nintendo DS overgestraald. Ten slotte is er nog een puzzelstand waarin alle 380 pokémon bevrijd dienen te worden.

Power Unlimited: "Het concept is ijzersterk en de uitvoering neigt naar perfectie." 82/100

Platform: Nintendo DS
Ontwikkelaar: Nintendo