Wie al wat langer videogames speelt, herkent die vrolijke blauw met groene kereltjes meteen: dat zijn de digitale lemmings die zich met z'n allen in de diepte werpen als de speler dat niet voorkomt met behulp van verschillende commando's. Nu waggelen ze rond op de draagbare PSP.

Die commando's werden in de oorspronkelijke versie bestuurd met de muis. Zo kon de speler razendsnel opdrachten geven aan zijn knaagdiertjes. Maar de PSP heeft alleen een joystickje en een stuurknop om een cursor rond te bewegen, vandaar dat de makers een pauzefunctie hebben toegevoegd.

Gelukkig is de game nog altijd flink uitdagend, ondanks deze functie. Nog steeds moeten de lemmings bijvoorbeeld doorlopen naar een bepaald punt om daar de eerste lemming het stopcommando te geven, waarna de anderen zich omdraaien en teruglopen... maar misschien is er tegen die tijd elders op het scherm alweer iets anders mis gegaan. Het doel is in ieder geval simpel: genoeg lemmings naar de uitgang leiden.

Frustrerend

Nog een uitdaging is daarbij dat er altijd maar een beperkte hoeveelheid commando's beschikbaar is, die overigens wel lekker uiteenlopend zijn. Denk aan paraplu's (zweven), een schepje (graven) en een bom (auw!). De grootste uitdaging is uiteraard dat de obstakels naarmate het spel vordert steeds helser wordt.

Lemmings is altijd al een frustrerend spel geweest en ook dat aspect is perfect overgezet naar de PSP...

Power Unlimited: "Heel zielig, al die Lemmings in het ravijn!" 70/100

Platform: PSP
Ontwikkelaar: Sony