Dragon Quest stond ooit aan de wieg van het RPG-videogamegenre, waarin meerdere helden een fantasieland doorzoeken, tegen monsters strijden en langzaam sterker worden. In Japan is het al twintig jaar 's lands populairste game, laten we zeggen de Marco Borsato van de computerspellen. In Nederland is er nog nooit een deel uitgebracht... tot The Journey of the Cursed King voor de PlayStation 2, aflevering nummer acht alweer.

Dragon Quest is een Japans rollenspel in zijn meest pure vorm. De held moet een vervloekte koning en zijn dochter helpen de boze tovenaar op te sporen die voor de vloek verantwoordelijk is. Daarop volgt een reis die hem in allerlei wonderlijke landen terecht doet komen. Ondertussen gaat hij de strijd aan met talloze tekenfilmachtige schepsels, waardoor hij ervaringspunten verdient en steeds vaardiger wordt. Al snel voegen zich drie anderen bij hem, wat een gezellig, kleurrijk gezelschap oplevert.

Hier geen ellenlange conversaties: het script van Dragon Quest is lekker beknopt. Wel groots is de muziek, die direct een heldhaftige sfeer oproept. En ook de beelden weten indruk te wekken door hun cartoony, kleurrijke stijl. Hoewel de game erg soepel doorspeelt, blijft het allemaal wat apart en daarmee is het een game die ten eerste interessant is voor liefhebbers van dit genre en ten tweede voor mensen die wel eens willen weten voor wat voor soort game miljoenen Japanners iedere keer weer warmlopen.

Power Unlimited: "Journey of the Cursed King bewijs dat klassieke turn-based RPG's nog steeds leuk kunnen zijn." 85/100

Platform: PlayStation 2
Ontwikkelaar: Level 5, Square-Enix