Om met de deur in huis te vallen: 24, het spel van de serie met Kiefer Sutherland, duurt geen 24 uur. De meeste spelers zullen er in de helft van de tijd doorheen zijn. En hoewel de game wat sfeer en aankleding betreft sterk op de tv-serie lijkt, ontbreekt de spanning.

Het zit allemaal in de game: de beeltenis van agent Jack Bauer (Sutherland), zijn stem, de beeltenissen en stemmen van de andere acteurs, het klokje dat steeds op dramatische wijze de tijd aangeeft, de verschillende beeldkadertjes met meerdere camerastandpunten... Het 24-concept is zelfs in het spel verwerkt: aan het eind van ieder uur moet de speler tegen de klok een bepaalde uitdaging aangaan en na ieder blokje van vier uur is er een grote gebeurtenis.

Dertien-in-een-dozijn

Het is daarom jammer dat het verder een dertien-in-een-dozijn schietspel is. Het grootste deel van de 24 virtuele uren wordt besteed aan rennen door grauwe gangen en veel (domme) tegenstanders neerknallen, met als bijkomstig negatief aspect dat dit niet erg moeilijk is. Waarschijnlijk omdat Sony wilde dat de game ook voor niet-gamers speelbaar was. Af en toe zijn er ook race-onderdelen; die hadden van ons niet gehoeven, want ze zitten slecht in elkaar.

Enthousiaster zijn we over de verschillende minigames die de actie opbreken. Denk aan puzzeltjes waarin de speler een bom onschadelijk moet maken, onderdelen waarbij de speler sluitschutters moet spotten en ondervragingsgesprekken waarbij de speler de waarheid aan het licht moet zien te brengen. Dit laatste moet je spelen om het te geloven, het is namelijk echt heel leuk om te doen.

Power Unlimited: "De game doet meer dan ik had verwacht maar mist de spanning en intensiteit van de tv-serie." 70/100

Platform: PlayStation 2
Ontwikkelaar: Sony