Zeer binnenkort verschijnt op de Nintendo DS een nieuwe aflevering in een bijzondere spellenreeks. In Animal Crossing: Wild World draait het niet om bekende gamehandelingen als racen, schieten en vechten. Er is zelfs nauwelijks een speldoel. Nee, in het dierenbos van Animal Crossing draait alles om communicatie.

Bij aanvang van Wild World arriveert de speler in een nieuw dorp. In de trein worden wat vragen aan hem gesteld, aan de hand waarvan zijn personage vorm krijgt. Vervolgens mag hij de stad ook een naam geven.


Animal Crossing is een gezellige game die bedoeld is om iedere dag kort te spelen

Ene Tom Nook biedt de speler een huis aan. Dat krijgt hij niet zomaar, hij moet er een boel geld voor betalen en dus sluit hij een hypotheek af. Dan begint het spel en wat de speler vervolgens doet, is aan hem.

Geld verdienen

Er zijn een aantal manieren om geld te verdienen, als de speler besluit dat hij eerst maar eens die hypotheek moet afbetalen. Zo kan hij fossielen opgraven en verkopen aan het museum of vissen vangen.

Maar het is niet verplicht om geld af te betalen. De speler kan ook op z'n gemak het dorp verkennen, met de inwoners praten en kijken wat er zoal te beleven valt. Hij kan zijn huis inrichten, hij kan kleding ontwerpen, zichzelf een nieuw kapsel aanmeten en zelfs sterrenbeelden tekenen.

Online

Bijzonder aan deze Wild World is dat het de eerste Animal Crossing is met online-functionaliteit. De game kan via Wi-Fi online gespeeld worden; de speler wisselt dan zijn Friend-code uit met vrienden en familie en kan vervolgens de ander zijn dorp verkennen.

Op de achtergrond wisselt de game ook nog wat informatie uit, zodat het kan zijn dat personages in het spel later ineens door een andere speler ontworpen kleding dragen.

Animal Crossing is een gezellige game die bedoeld is om iedere dag kort te spelen. Voor wie het idee aanspreekt een erg geslaagd product.

Power Unlimited: "Ik merk dat ik eigenlijk veel meer plezier heb met dit kinderlijk ogende spelletje dan met al die voorspelbare realistische shooters waarin het bloed zo rijkelijk vloeit." 90/100

Platform: Nintendo DS
Ontwikkelaar: Nintendo