Spellenmakers wringen zich soms in bochten om met onderwerpen te komen voor hun creaties die ten eerste uniek zijn, zodat ze opvallen, en ten tweede een breed publiek aanspreken, zodat mensen ook nog tot aanschaf overgaan. Soms gaat dat goed, zoals in het geval van de populaire levenssimulator De Sims, en soms niet, zoals in het geval van Marathon Manager.


Hardlopen gaat uiteindelijk om de fysieke prestatie van het tot het uiterste drijven van het menselijk lichaam

De marathon is natuurlijk een vreemde keuze voor een spel. Want hoe is de hardloopsport in hemelsnaam geschikt te maken als interessante bezigheid in een videogame? Als racegame is het niet leuk want het spel is erg traag. En als behendigheidsgame, waarbij er bijvoorbeeld om beurten op knoppen gedrukt moet worden om te lopen, zou de speler bijkans blaren op zijn vingers krijgen eer de finishlijn in zicht komt.

financiële aspect

Hardlopen gaat uiteindelijk om de fysieke prestatie van het tot het uiterste drijven van het menselijk lichaam en dat kan in een computerspel natuurlijk nooit op getrouwe wijze worden gesimuleerd.

Het beste dat de makers van Marathon Manager konden verzinnen was dan ook om een spel te maken over het financiële aspect. In deze game gaat het om het aanstellen van persoonlijke trainers, het indelen van trainingsschema's en het sluiten van sponsordeals.

Slaatje

Als dit een poging was om een slaatje te slaan uit de toenemende populariteit van het hardlopen dan is dat mislukt. Voor de gemiddelde hardloopliefhebber draait alles namelijk om de eigen prestatie en beperkt het financiële aspect zich tot het aanschaffen van de kleding.

En als dit een poging is om in te spelen op al die mensen die graag eens een marathonloper zouden managen, is er ook iets mis gegaan. Want daar kennen we er niet één van.

Power Unlimited: "Ik stel voor dat iedereen die geïnteresseerd is in de marathon zichzelf even loswrikt van zijn pc, zijn schoenen aantrekt en begint met hardlopen. Want dit spel is absoluut geen weerspiegeling van die heilige 42 kilometer en 195 meter." 10/100

Platform: pc
Ontwikkelaar: Geronimo