In de Resident Evil-serie is het de makers al goed gelukt om de vleesetende zombies uit George Romero's Living Death tot klassieke videogamevijand te maken. In Stubbs the Zombie krijgt zo'n schepsel een hoed op en een peuk in zijn bek en mag hij op jacht gaan naar sappig mensenvlees. Helaas is het spel zelf niet bijzonder te noemen.


Stubbs the Zombie krijgt een hoed op zijn hoofd en een peuk in zijn bek en mag op jacht gaan naar sappig mensenvlees.

De opzet is aardig. Ieder mens die je doodbijt in het zonnige Amerikaanse jaren vijftig stadje waar Stubbs the Zombie zich afspeelt, wordt ook een zombie, en strompelt vervolgens met je mee. Het is zelfs mogelijk deze gasten commando's te geven, zoals een simpel voorwaarts!

Andere aanvallen

Ook over de andere aanvallen, die later in het spel beschikbaar komen, is duidelijk nagedacht. Zo kan de speler zijn eigen ingewanden uit zijn lijf trekken en richting een groep mensen gooien, alwaar de smurrie in een afschuwelijk stinkende ontploffing om zich heen grijpt. Een soort granaat dus. Scheten laten behoort ook tot de mogelijkheden, om vijanden die te dicht in de buurt komen te grazen te nemen.

Een andere mogelijkheid is Stubbs' hand van zijn lichaam lostrekken en onafhankelijk verder laten lopen, met de toegevoegde vaardigheid om je aan muren en zelfs aan het plafond vast te grijpen. Met deze lopende hand is het vervolgens ook een optie om bezit te nemen van een mens. Bijvoorbeeld een politieman met een fikse shotgun.

Saai

Stubbs the Zombie is met vlagen grappig, maar wordt helaas nooit een op welke manier dan ook verheffende videogame. Daarvoor is het te makkelijk om met een legertje zombies alle tegenstanders te grazen te nemen, lopen zombies simpelweg te traag en is het bovendien te snel al saai om nog eens wat nekken open te bijten en nog weer meer bloed in het rond te laten spuiten.

Jammer, want wij hadden ons een dag in het leven van een zombie heel wat leuker voorgesteld.

Power Unlimited: "Voor wie houdt van breinetende zombies en bedwelmende scheten is Stubbs the Zombie de moeite waard. Tegelijk weet ik zeker dat er veel meer in het 'grappige zombie'-concept had gezeten en dat is jammer." 68/100

Platform: Xbox, pc
Ontwikkelaar: Wideload