Het is niet de eerste keer dat een boek een film wordt en er van die film weer een videogame wordt gemaakt. Onlangs zagen we dit bijvoorbeeld al gebeuren met Harry Potter en The Lord of the Rings. En ook James Bond is hier in feite een voorbeeld van. Recentelijk kreeg (even diep ademhalen, want het is een lange titel) C.S. Lewis' The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe de film- en gamebehandeling.

De Chronicles of Narnia-verhalen worden vaak vergeleken met The Lord of the Rings, maar dit is niet helemaal juist. Auteur C.S. Lewis was weliswaar een vriend van Tolkien, maar hij had een heel eigen stijl en visie en richtte zijn boeken op een jongere doelgroep.

Het verhaal van The Lion, The Witch And The Wardrobe, waarin een groepje kinderen via een magische kledingkast in het winterland Narnia belandt, dient niet vergeleken te worden met de tocht rond Frodo en zijn glimmende ring. Ook de film en het spel zijn van een andere orde: vanaf het moment dat ze beginnen zijn ze duidelijk voor kinderen gemaakt.

Houd daar rekening mee als je deze game bekijkt. Hij is wellicht kort en simpel, maar het is de vraag of de jongere spelers waarvoor het gemaakt is daar last van hebben.

De game

Het draait in deze game om vier kinderen, met ieder zo zijn unieke vaardigheden. Lucy kan door smalle gangetjes klimmen, Peter doet het daarom goed in gevechten, Edmund kan klimmen als de beste, en Susan kan een aardig potje toveren; handig om vijanden in slaap te sussen of vrienden te genezen.

De speler bestuurt deze jonge helden om beurten, met twee tegelijk, waarbij de computer het andere personage voor zijn rekening neemt en er dynamisch gewisseld kan worden. Het is zelfs mogelijk om met z'n tweeën speciale bewegingen uit te voeren. Hier wordt wel meteen een van de tekortkomingen van dit spel duidelijk: de computer is niet al te snugger. Je kunt niet van hem op aan en dat helpt niet als je op een queeste bent om een snode ijsheks te verslaan...

Desondanks een aardig avontuur dat de heroïsche sfeer van het boek en de film prima weet over te brengen.

Power Unlimited: "Alleen leuk voor jonge games die de sfeer van de film nog een keer willen opsnuiven. Voor de doorgewinterde gamer is het avontuur te kort en te simpel." 69/100

Platform: PlayStation 2, pc, GameCube, Xbox
Ontwikkelaar: Traveller's Tales