Amazon werkt aan een hoogwaardigere slimme Echo-speaker, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De luidspreker moet volgend jaar op de markt komen.

Anonieme bronnen melden dat de speaker iets breder wordt dan de huidige Echo-speaker. Dat komt omdat er meer onderdelen in verwerkt worden om de audiokwaliteit te verbeteren. Zo zouden minstens vier tweeters aanwezig zijn voor de weergave van hoge tonen.

Bloomberg meldt dat de speaker van Amazon de afgelopen tijd aan marktaandeel heeft verloren vanwege de komst van de Sonos One, de HomePod van Apple en de Google Home Max. Deze luidsprekers beloven allemaal hoogwaardige audiokwaliteit.

De Amazon Echo werkt met spraakassistent Alexa. Gebruikers kunnen daarmee bijvoorbeeld muziek en het weerbericht opvragen. De assistent werkt nog niet met de Nederlandse taal.

Thuisrobot Vesta rijdt op wielen

Amazon zou ook nog werken aan een thuisrobot die binnen het bedrijf de Vesta wordt genoemd. De robot rijdt volgens bronnen op wielen en luistert eveneens naar spraakcommando's via Alexa.

In april vorig jaar verscheen het eerste nieuws over de thuisrobot. Het apparaat is volgens ingewijden van Bloomberg nog niet klaar om op grote schaal geproduceerd te worden. Prototypes zouden ongeveer 1 meter groot zijn en zelf kunnen navigeren dankzij ingebouwde slimme camera's.