De politie Oost-Nederland is op zoek naar de bestuurder van een drone die donderdag in Enschede een bijna-botsing heeft gemaakt met een traumahelikopter met een patiënt aan boord.

De traumahelikopter moest donderdag rond 17.55 uur vlak voor landing uitwijken voor een drone, meldt de politie van Enschede op Twitter. Het incident vond plaats in de buurt van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. De helikopterpiloot kon de drone net ontwijken om een ongeluk te voorkomen.

De politie spreekt van "een gevaarlijke situatie" en zoekt naar de bestuurder. Het zou een vrij grote, professionele drone zijn geweest. Om wat voor merk of model het gaat, is onduidelijk. De politie roept mensen met informatie op zich te melden.

Het Twitter-account van Luchtvaart Oost-Nederland benadrukte dat Enschede een no-flyzone voor drones is. De vliegende apparaten kunnen voor ongelukken zorgen als ze in de buurt komen van helikopters en vliegtuigen.

Een bestuurder die zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen van maximaal 7.800 euro en riskeert inbeslagname van de drone.

De traumahelikopter werd ingezet na een ongeval op de N36 bij Almelo. Bij het ongeluk waren twee personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Naast de gewonde die per helikopter werd vervoerd, ging een ander slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis.