Signify, de verkoper van Philips Hue-lampen, gaat slimme lampen van de productlijn met directe ondersteuning voor bluetooth verkopen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt op zijn website.

Gebruikers van de eerder verschenen lampen van Philips Hue moeten een hub via een ethernetkabel met hun router verbinden. Daarmee kunnen de apparaten bediend worden.

Gebruikers van de nieuwe lampen kunnen die met bluetooth direct via hun smartphone bedienen. Gebruikers kunnen een Philips Hue-app installeren om de slimme verlichting in te schakelen, uit te schakelen, de sterkte aan te passen of de kleur te wijzigen.

De nieuwe bluetoothlampen kunnen ook met de Philips-hub verbonden worden. Daarmee wordt het onder meer mogelijk om de lampen via andere apps te bedienen of te koppelen aan andere producten die werken met Hue.

De Philips Hue E27 en GU10 met directe ondersteuning voor bluetooth worden vanaf augustus in Europa verkocht. Een lamp met wit licht kost 19,95 euro, een lamp met sfeerlicht 29,95 euro en een lamp met ondersteuning voor zowel wit licht als sfeerlicht 59,95 euro.