Apple heeft Drive.ai gekocht, een start-up die zelfrijdende auto's ontwikkelt, heeft het bedrijf woensdag aan Axios laten weten.

Met de aankoop neemt Apple "tientallen" werknemers van Drive.ai over. Het is niet bekend wat het bedrijf voor de overname heeft betaald.

Volgens Axios komt de overname op een belangrijk moment. Het bedrijf zou de afgelopen twee weken zijn werkzaamheden hebben gestaakt en zou op het punt hebben gestaan alle werknemers te moeten ontslaan. Ook na de overname van Apple raken zo'n negentig mensen hun baan bij Drive.ai kwijt.

Het is niet bekend waar de werknemers van Drive.ai bij Apple aan gaan werken. Axios schrijft dat de overname er in elk geval op wijst dat Apple "zijn zelfrijdendeautoproject niet opgeeft".

Drive.ai bestaat sinds 2015 en werd in het verleden gewaardeerd op 200 miljoen dollar. Sinds vorig jaar testte het bedrijf zelfrijdende busjes op de openbare weg in de Amerikaanse staat Texas. Sinds februari zou de start-up zoeken naar een onderkomen bij een ander bedrijf.

Apple zou al langer werken aan een autonome voertuigen, al gaat het daarbij naar verluidt met name om de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto's. Het bedrijf zegt er zelf weinig over, waardoor de status van het project onduidelijk is.