Amazon heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd waarmee bezorgdrones ook ingezet kunnen worden als toezichthouders, schrijft Reuters.

Met de inzet van drones als bewakingscamera's wil Amazon een extra dienst aan klanten aanbieden. De bezorgdrones, die pakketjes bij klanten afleveren, moeten volgens het patent ook video's kunnen gaan opnemen van huizen.

De data die dat oplevert, worden geanalyseerd. De drones kunnen bijvoorbeeld gebroken ramen herkennen of registreren dat de garagedeur open staat, terwijl de bewoner van huis is.

In de beschrijving van de techniek staat dat de drones gebruik kunnen maken van geofencing. Dat betekent dat alleen opnames worden gemaakt van een vooraf aangegeven gebied. Beelden die van het huis van de buren worden verzameld, worden wazig gemaakt of weggegooid.

Het is niet duidelijk of drones van Amazon deze functie daadwerkelijk krijgen. Bedrijven vragen aan de lopende band patenten aan, die niet altijd in eindproducten terechtkomen.

Eerder deze maand zei Amazon pakketjes binnen een half uur bij Amerikaanse klanten te willen bezorgen met behulp van drones.