Google zal niet langer eigen tablets maken, schrijft Computerworld. Het bedrijf zegt dat de focus voortaan op laptops komt te liggen.

Een Google-woordvoerder bevestigde dat er geen vervolg komt op de Pixel Slate-tablet uit 2018. Uit berichtgeving van Computerworld blijkt dat Google aan twee kleinere tablets werkte, maar dat de ontwikkeling daarvan eerder deze week werd gestaakt.

Het nieuws werd op woensdag aan werknemers bekendgemaakt. Volgens de woordvoerder werkt Google nu aan het zoeken van nieuwe projecten voor de werknemers die de tablets ontwikkelden. Veel van hen zouden al naar de laptopafdeling zijn overgeplaatst.

Computerworld schrijft dat Google zijn Pixel-telefoons zal blijven maken. Het bedrijf focust verder op de ontwikkeling van laptops, zoals de Pixelbook. Bij dit apparaat kan het toetsenbord worden ontkoppeld om hem als tablet te gebruiken, maar de laptop wordt niet als tablet in de markt gezet. De Pixelbook zou nog voor het einde van 2019 een opvolger krijgen.

De Pixel Slate blijft de komende jaren ondersteuning krijgen. Daarbij gaat het om software- en beveiligingsupdates. Deze tablet werd bij het verschijnen matig ontvangen door recensenten.