Google onderzoekt een mogelijk lek in de Nest Cam. Volgens Business Insider melden sommige gebruikers dat ze nog steeds beelden kunnen zien van de Nest Cam nadat deze is doorverkocht aan iemand anders.

Nadat de Nest Cam terug naar de fabrieksinstellingen was gezet, konden gebruikers nog steeds beelden bekijken via deze app. De camera stond op dat moment niet meer bij hen in huis.

Een woordvoerder van Google laat tegenover Business Insider weten dat het lek onderzocht wordt en er zo snel mogelijk een oplossing komt.

Volgens de berichten gaat het specifiek om Nest Cams die zijn gekoppeld aan een Wink Hub, waarmee verschillende slimme apparaten met elkaar verbonden kunnen worden.

Nest geïntegreerd in Google

In 2014 kocht Google Nest op en wordt eraan gewerkt om het merk op te laten gaan in Google. Zo verdween eerder deze week de Nest-winkel en kunnen producten van Nest nu alleen nog gekocht worden via de Google Store.

Nest ontwikkelde onder meer slimme beveiligingssystemen zoals de Nest Cam, een slimme deurbel en een rookalarm. Daarnaast is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de Google Home Hub, waar allerlei slimme apparaten op aangesloten kunnen worden, zoals de eerder genoemde gadgets, maar ook lampen, gordijnen en geluidssystemen.