De videodienst YouTube wordt uitgebracht op de aanraakgevoelige schermen in Tesla-auto's, onthulde directeur Elon Musk volgens TechCrunch op de gamebeurs E3. Ook het spel Fallout: Shelter zal in de auto's speelbaar zijn.

YouTube wordt volgens Musk "binnenkort" beschikbaar, maar hij maakte geen specifieke datum bekend. In augustus schreef hij op Twitter al dat een nieuwe versie van het besturingssysteem van de auto videostreaming zou ondersteunen.

Samen met ontwikkelaar Bethesda maakte Musk tijdens de presentatie ook bekend dat Fallout: Shelter in Tesla-auto's speelbaar zal worden. Het spel verscheen in 2015 als mobiele app. In de game moeten mensen het leven in een ondergrondse bunker beheren.

Musk liet verder een demonstratie zien van Beach Buggy Racing 2, een spel dat op Android-telefoons speelbaar is. De racegame komt uit op het infotainmentsysteem van Tesla's en is daadwerkelijk met het stuur van de (stilstaande) auto te besturen.

Eerder deze maand bleek al dat het pittige cartoonspel Cuphead op schermen in Tesla-auto's gespeeld zal kunnen worden. Daarbij zou het om alleen het eerste level gaan, omdat er in de auto's te weinig geheugen is om de volledige game toe te voegen.