Techgigant Apple zou op het punt staan de zelfrijdendeautomaker Drive.ai over te nemen. Dat vertellen ingewijden aan The Information.

De overname zou een zogeheten 'acqui-hire' worden, waarbij personeel van Drive.ai wordt ondergebracht binnen bestaande onderdelen van Apple.

Het is niet duidelijk hoeveel Apple precies voor de overname zou betalen. Beide bedrijven hebben de plannen nog niet bevestigd.

Drive.ai werd in 2015 opgericht. Sinds 2018 test het bedrijf zelfrijdende bestelbusjes in de Amerikaanse staat Texas. De start-up wist in het verleden 77 miljoen dollar (ruim 68 miljoen euro) aan investeringsgeld op te halen.

Apple werkt al langere tijd aan een zelfrijdende auto, maar de status van het project is op dit moment onduidelijk. In januari haalde de techgigant nog tweehonderd mensen van het project. In april reden er echter nog 69 testvoertuigen van Apple rond in Californië.

Met de overname zou Apple in één keer meerdere experts op het gebied van autonome voertuigen aan zijn teams kunnen toevoegen.