Verschillende slimme luidsprekers van Bose worden voorzien van ondersteuning voor Googles stemassistent, meldt Google dinsdag.

Google Assistent wordt toegevoegd aan de slimme speakers van Bose. Het bedrijf noemt zelf de Bose Home Speaker 500, de Bose Soundbar 500 en 700 en de nieuwe Bose Home Speaker 300 die komende zomer wordt uitgebracht.

De bestaande slimme luidsprekers krijgen automatisch een update, waarbij Google Assistent beschikbaar wordt gemaakt als stemassistent. Deze is in te schakelen via de instellingen in de Bose Music-app.

Amerikaanse gebruikers kunnen direct van de update gebruikmaken. Of de Nederlandse Google Assistent ook direct met Bose-speakers werkt, is onduidelijk. NU.nl heeft Bose om opheldering gevraagd.

Met de stemassistent van Google kunnen gebruikers bijvoorbeeld muziek of het weerbericht opvragen.

Nieuwe, kleine speaker van Bose

Bose kondigde zijn Home Speaker 300 aan. Deze speaker is 15 centimeter hoog, heeft een ingebouwde microfoon en werkt met AirPlay 2 en als bluetoothspeaker.

Het apparaat heeft geen scherm, maar wel een ledlampje dat toont wanneer de microfoon in gebruik is. De speaker heeft geen ingebouwde accu en moet dus altijd bedraad gebruikt worden.

De Nederlandse prijs is nog niet bekend. Ook is het onduidelijk wanneer het apparaat hier te koop zal zijn. In de Verenigde Staten gaat de speaker 259,95 dollar (omgerekend zo'n 233 euro) kosten.

Slimme speakers van Sonos krijgen vanaf juli ondersteuning voor de Nederlandse Google Assistent, bevestigde het bedrijf een week geleden in gesprek met NU.nl. Voor Amerikaanse klanten is de uitrol van de Google Assistent al gestart.