Apple heeft dinsdag nieuwe versies van de MacBook Pro gepresenteerd. Het bedrijf voert verbeteringen door in het toetsenbord en voegt snellere processors toe.

In een persbericht laat Apple weten de negende generatie Intel Core-processors aan zijn MacBook Pro's te hebben toegevoegd. Volgens het bedrijf is de nieuwe MacBook Pro dubbel zo snel als de vorige MacBook Pro.

De nieuwste MacBook Pro is beschikbaar met een schermafmeting van 13 inch of 15 inch. Net als eerdere modellen gaat het om een Retina-display.

Ook hebben de apparaten een Touch Bar (een aanraakgevoelig display dat de F-toetsen vervangt) en een vingerafdrukscanner. De modellen zonder Touch Bar worden niet vernieuwd.

Apple vernieuwde het toetsenbord

Amerikaanse media, waaronder The Verge, schrijven dat Apple ook het toetsenbord heeft aangepast. Dat onderdeel werd de afgelopen jaren in recente MacBooks geplaagd door problemen.

Apple schrijft "nieuwe materialen" te gebruiken in het knoppenmechanisme. Hierdoor moeten gebruikers volgens het bedrijf minder dubbele of gemiste toetsaanslagen maken.

Ook het reparatieprogramma voor falende toetsenborden is uitgebreid. Voortaan vallen alle MacBooks met het zogeheten vlindermechanisme onder het programma. In het verleden hadden veel gebruikers problemen met kapotte toetsen, omdat er stof of kruimels onder kwamen. Apple heeft al meerdere keren updates voor het toetsenbord uitgebracht die de problemen moesten oplossen.

De nieuwe MacBook Pro met een scherm van 13 inch kost 1.999 euro. Het model met betere specificaties kost 2.249 euro. De versie van 15 inch heeft een prijs van 2.799 euro. De krachtigere variant kost 3.299 euro.