Index, de virtualrealitybril van game-uitgever Valve, gaat compleet 1.079 euro kosten. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Voor deze prijs krijgen gebruikers de headset, twee controllers en twee externe sensoren.

De Index biedt een lcd-scherm met een resolutie van 1.440 x 1.600 pixels. Het scherm ververst met een frequentie van 120 Hz en biedt een experimentele mode waarin dit oploopt tot 144 Hz.

De VR-headset werkt verder samen met Valves gamewinkel Steam. VR-ervaringen die gebruikers eerder hebben gekocht voor de concurrerende brillen HTC Vive, Oculus Rift of een headset met het Windows Mixed Reality-platform, werken ook op de Index.

De externe sensoren, waar gebruikers er maximaal vier van kunnen plaatsen, maakt het mogelijk dat Index de positie van de VR-gebruiker in een ruimte kan volgen. De VR-headset is ook zonder deze sensoren te gebruiken.

Index werkt met een computer die draait op Windows 10, Linux of SteamOS met een werkgeheugen van minimaal 8 GB.

Naast de complete set van headset, controllers en sensoren, biedt Valve ook een bundel aan met enkel de headset met twee controllers (799 euro) en zijn de drie producten los te koop. Valve start woensdag met de voorverkoop en de producten worden vanaf 28 juni geleverd.