Samsung brengt een nieuwe televisie op de markt, waarmee beelden in zowel horizontale als verticale stand bekeken kunnen worden. Dat maakt het bedrijf maandag bekend.

De Sero-televisie heeft een scherm van 43 inch met QLED-technologie (Samsungs antwoord op OLED-beeld van LG, waarmee video's met betere helderheid en contrast worden weergegeven). Het toestel is volgens Samsung gericht op millenials.

Het scherm kan 90 graden draaien om video's in portretstand te bekijken. Op die manier kunnen gebruikers mobiele filmpjes die staand zijn opgenomen, beter passend afspelen op een groter beeldscherm. Het is niet duidelijk of de televisie automatisch draait.

Op het scherm kunnen gebruikers ook websites worden getoond en games worden afgespeeld. Mensen kunnen hun smartphone koppelen via NFC-verbinding, door de telefoon even tegen de televisie aan te tikken.

De Sero is daarnaast te gebruiken als een grote fotolijst en als een muziekspeler. Ook is de televisie voorzien van Samsungs spraakassistent Bixby. Hij komt eind mei in Zuid-Korea op de markt voor omgerekend 1.460 euro. Over een Europese release is niets bekend.