Een man uit Dordrecht is donderdagavond aangehouden, nadat hij een drone over het muzikale paasevenement The Passion had laten vliegen, schrijft de politie vrijdag op haar website.

De 29-jarige Dordtenaar werd gearresteerd op verdenking van het laten vliegen van een drone rond de Oude Kerk en boven een groep mensen in het centrum van Dordrecht.

De man "dacht misschien dat hij betere beelden kon maken dan de negentien professionele camera's", schrijft de politie.

De verdachte riskeert een boete van "honderden euro's". Het is niet toegestaan om een drone boven grote evenementen te laten vliegen.

"Toch zagen agenten ineens een projectiel vliegen. Zij volgden het apparaat en zagen het landen in de tuin van een woning op korte afstand van het Maartensgat." Dat is de plek waar The Passion 2019 werd opgevoerd.

Op die locatie werd de 29-jarige verdachte aangehouden. Bij een huiszoeking is onder meer zijn telefoon in beslag genomen. De luchtvaartpolitie is een onderzoek gestart.

Naar The Passion keken dit jaar bijna 2,4 miljoen mensen. Dat waren er vorig jaar nog 3,1 miljoen. Tijdens het evenement wordt het paasverhaal verteld aan de hand van Nederlandstalige nummers.