Apple werkt aan een eigen gadget waarmee gebruikers kwijtgeraakte spullen kunnen terugvinden, meldt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. Volgens het Amerikaanse nieuwsblog wil Apple de gadget aan een nieuwe app koppelen.

Die app is volgens 9to5Mac een combinatie van de bestaande Zoek mijn iPhone- en Zoek mijn vrienden-apps. Met de samenvoeging zouden de toepassingen als losse apps verdwijnen.

Gebruikers zouden de nieuwe Apple-gadget aan een voorwerp, zoals een sleutelbos, kunnen vastmaken. Vervolgens zouden zij het apparaat via hun iCloud-account aan hun iPhone kunnen koppelen.

Zo zouden zij kwijtgeraakte apparaat kunnen terugvinden. Ook kunnen zij een melding krijgen als de iPhone zich te ver van het apparaat bevindt. Op die manier kunnen gebruikers voorkomen dat zij de gadget en het bijbehorende voorwerp vergeten.

Tot slot kunnen Apple-gebruikers hun contactgegevens volgens 9to5Mac aan de nieuwe gadget toevoegen. Die informatie kan door elk Apple-apparaat worden uitgelezen wanneer de eigenaar heeft aangegeven de gadget kwijt te zijn.

Wanneer de gadget van Apple op de markt komt en hoeveel die gaat kosten, is niet duidelijk. Volgens 9to5Mac kondigt het bedrijf het apparaat op zijn vroegst in september aan.