Oculus heeft per ongeluk een aantal grappen, die niet bedoeld waren voor de ogen van de consument, laten zitten in de hardware van tienduizenden consumentenexemplaren van de Oculus Touch-controller. Dat meldt Oculus-oprichter Nate Mitchell op Twitter.

Het gaat om boodschappen die bedoeld waren voor de vroege testexemplaren van de controller. Zo zijn de zinnen "Deze ruimte te huur" en "De vrijmetselaars waren hier" te vinden. Die laatste is een verwijzing naar een internationale groep broederschappen die wel vaker in verband worden gebracht met samenzweringstheorieën.

Volgens Mitchell zijn er ook enkele boodschappen die de consumentenversie van de Touch niet hebben gehaald, waaronder "Big brother is watching you". Deze boodschappen zaten wel in een aantal ontwikkelaarsexemplaren die naar zakelijke partners zijn gestuurd.

"Deze berichten waren ongepast en hadden verwijderd moeten worden", schrijft Mitchell over de situatie. "De integriteit en functionaliteit van onze hardware is er verder niet door aangetast, en we zorgen ervoor dat dit niet weer voorkomt."

De Oculus Touch is een draadloze controller voor de virtualrealityheadsets van het VR-bedrijf, dat onderdeel is van Facebook. Het gaat om exemplaren van de controller die nog niet verscheept zijn en bedoeld zijn voor de aankomende nieuwe VR-brillen van Oculus: de Quest en Rift S.