Hoverboardfabrikant Denver heeft een publiekswaarschuwing uitgegeven over hoverboards die niet veilig zijn. De terugroepactie vindt plaats naar aanleiding van een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van vorig jaar.

Daaruit bleek dat veel hoverboards niet goed beveiligd waren tegen overladen. Een deel van de exemplaren is onvoldoende beveiligd tegen overladen, waardoor brand kan ontstaan en de batterij kan exploderen.

Het model van Denver is tussen november 2017 en september 2018 verkocht bij verschillende winkels. Alle hoverboards met het artikelnummer DBO6501MK2 kunnen worden teruggestuurd naar de maker om aangepast te worden.

Denver laat aan NU.nl weten dat het om een "publiekswaarschuwing" gaat. "Het is geen terugroepactie, maar we bieden klanten wel de mogelijkheid om hun hoverboard op te sturen, zodat we aanpassingen kunnen maken. We zijn laat met onze reactie op de resultaten van het onderzoek van de NVWA van vorig jaar, waar we het niet mee eens zijn."

Klanten die het betreffende model van het Denver-hoverboard bezitten, kunnen contact opnemen met het bedrijf om het hoverboard te laten beveiligen.