De Amerikaanse retailgigant Amazon zou werken aan draadloze oordopjes met ondersteuning voor zijn eigen virtuele stemassistent Alexa, meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

De oordopjes zou je kunnen vergelijken met de AirPods van concurrent Apple, aldus Bloomberg. Amazon zou echter willen streven naar een betere geluidskwaliteit.

De iPhone-maker presenteerde onlangs de nieuwste versie van zijn AirPods, die ondersteuning bieden voor spraakassistent Siri. Het Zuid-Koreaanse Samsung bracht in februari zijn eigen oordopjes op de markt: de Galaxy Buds met ondersteuning van assistent Bixby.

Gebruikers van de Amazon-oordopjes zouden de gadget kunnen gebruiken door via Alexa producten te bestellen, muziek te luisteren en om de weersverwachting te vragen. De spraakassistent zou geactiveerd worden door het woord 'Alexa' uit te spreken. Ook zouden mensen op de oordopjes kunnen drukken om bijvoorbeeld een telefoongesprek te beantwoorden.

De oordopjes van Amazon kunnen, net zoals de AirPods en Galaxy Buds, verbonden worden met een iPhone of Android-smartphone. De retailgigant zou de kleuren grijs en zwart overwegen.

Wanneer de Amazon-oordopjes op de markt zouden moeten verschijnen en hoe duur de gadget wordt, is niet duidelijk. Het bedrijf wilde niet op vragen van Bloomberg ingaan.