Valve brengt op 15 juni een nieuwe virtualrealityheadset in de markt, blijkt uit een lek op Valves webwinkel Steam. De winkelpagina voor de headset ging maandagavond iets te vroeg online en is inmiddels weer verwijderd.

Twitter-gebruiker Wario64 plaatste screenshots van de winkelpagina op sociale media. Valve liet vorige week via een geheimzinnige website al weten dat het met een headset komt, de Valve Index, maar gaf toen weinig details.

Op de gelekte winkelpagina staat vermeld dat het om een headset met ingebouwde koptelefoon gaat, waarvan de oortjes aan de zijkanten van de bril te zien zijn. De headset zou als grafische kaart minstens een NVIDIA GTX 970 of hoger nodig hebben.

Valve heeft aan techsite The Verge bevestigd dat de winkelpagina inderdaad per ongeluk online is gegaan en dat de informatie die erop te lezen was klopt. Ze zouden de headset op 1 mei officieel willen aankondigen.

Volgens The Verge wordt de Index geleverd met een eigen controllersysteem. Valve heeft ook een aandeel in de headset HTC Vive, die het samen met HTC heeft ontwikkeld.