Nvidia heeft de introductie van minicomputer Jetson Nano aangekondigd. Het systeem is gericht op ontwikkelaars van kunstmatige intelligentie, maar is ook geschikt voor consumenten.

Nvidia presenteerde de Jetson Nano tijdens de computerbeurs GPU Technology Conference. Het gaat om een minicomputer van 99 dollar met een quadcore ARM A57-processor, 4 GB werkgeheugen en een 128-core-Nvidia Maxwell-videochip.

Die chip is vooral gericht op de ondersteuning van veelgebruikte platforms voor kunstmatige intelligentie. De chip is echter ook geschikt voor het verwerken van grote videobestanden, zegt Nvidia.

4K-videobeelden snel verwerken

De Jetson Nano kan videobeelden in 4K-resolutie met een beeldsnelheid van 30 fps verwerken tot H.264- of H.265-video en bestaande 4K-video's afspelen op snelheden tot 60 fps. Dat maakt de Jetson Nano in potentie interessant voor mensen die hun eigen mediaserver gebruiken en beelden in 4K-resolutie willen afspelen.

De Jetson Nano verschijnt in twee versies: als Developer Kit gericht op individuen en als losse module gericht op bedrijven. Die module wordt alleen per duizend stuks geleverd.

De Developer Kit is voorzien van een koelplaat en een HDMI- en DisplayPort-aansluiting, vier USB-poorten, PCIE, ethernet- en een microSD-ingang. Die uitvoering kost 99 dollar en wordt vanaf eind maart geleverd.