De Zwitserse horlogemaker Swatch wil Samsung aanklagen vanwege enkele wijzerplaten die het bedrijf voor zijn smartwatches aanbiedt. Die zouden te veel lijken op klassieke Swatch-horloges, meldt persbureau Reuters dinsdag.

Volgens Swatch hebben de digitale wijzerplaten van Samsung "identieke of vrijwel identieke kenmerken". Die zouden lijken op de wijzerplaten van horloges van de merken Longines, Omega, Swatch en Tissot.

Het lijkt te gaan om wijzerplaten die Samsung als download aanbiedt voor eigenaars van horloges als de Samsung Gear Sport, Gear S3 Classic en Gear S3 Frontier.

"Dit onbeschaamd kopiëren van handelsmerken kan enkel één doel hebben: meeliften op de roem, reputatie en welwillendheid die de Swatch Group decennia lang heeft opgebouwd", luidt de aanklacht die Swatch heeft ingediend bij de rechtbank van de staat New York.

Swatch eist in zijn aanklacht een rechtszaak en wil een schadevergoeding van meer dan 100 miljoen dollar. "Dit is een flagrante, opzettelijke en internationale schending van onze handelsmerken door Samsung", zegt een woordvoerder van Swatch.

Samsung wilde niet op de aanklacht reageren. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kondigde enkele dagen geleden zijn nieuwste smartwatch aan, de Galaxy Watch Active.