Google is op zoek naar een 'leidinggevende voor de ontwikkeling van wearables'. Dat wijst er mogelijk op dat Google zijn eigen Pixel-smartwatch maakt.

Het bedrijf is op zoek naar een projectleider voor de ontwikkeling van "meerdere wearables", schrijft Android Police op basis van de vacaturepagina's van Google. In de functieomschrijving staat dat de persoon verantwoordelijk is voor "het ontwerp, de ontwikkeling en de verzending" van wearables van Google.

Google biedt momenteel alleen de oordoppen Pixel Buds die in de categorie wearables vallen. Waarschijnlijk werkt het bedrijf ook aan andere producten, zeker omdat de oordoppen nauwelijks succesvol zijn en konden rekenen op negatieve reviews.

Geruchten dat Google aan een eigen smartwatch werkt, zijn er al sinds halverwege 2018. Het bedrijf zei later wel dat er "niet snel" een Pixel-smartwatch zou komen, maar mogelijk is Google inmiddels een stap verder.

Google kocht begin dit jaar smartwatchtechnologie van het horlogemerk Fossil. Daarvoor betaalde het bedrijf 40 miljoen dollar (35 miljoen euro). Google zei te werken aan "een nieuwe productinnovatie die nog niet op de markt is verschenen".