De houder voor Galaxy Buds, de nieuwe draadloze oordopjes van Samsung, zouden op te laden zijn door deze op de smartphone Galaxy S10 te leggen. Dat schrijft WinFuture.

Volgens de Duitse nieuwssite gaan de Galaxy Buds 149 euro kosten. Met de draadloze oordopjes concurreert Samsung in het hoge prijssegment met onder meer Apple.

Op die manier kunnen gebruikers de houder opladen met de batterijcapaciteit van hun smartphone. De houder dient vermoedelijk op zijn beurt ook weer als oplader voor de twee oordopjes.

Het is niet de eerste keer dat een smartphonefabrikant draadloze oordopjes uitbrengt waarvan de houder met een smartphone draadloos op te laden is. Onder meer de FreeBuds 2 Pro van Huawei werken op dezelfde manier met de Mate 20 Pro, maar de oordopjes worden officieel niet in Nederland verkocht.

Samsung presenteert de Galaxy S10 eind februari. Volgens geruchten komen er drie varianten. Het goedkoopste model, met twee camera's, zou in Nederland 749 euro kosten.

De twee varianten van het gewone model zouden naar verluidt 899 en 1.149 euro gaan kosten, terwijl de Galaxy S10+ begint bij 999 euro en oploopt tot 1.499 euro.