Autofabrikantengroep Renault-Mitsubishi-Nissan zou samen met Google-zusterbedrijf Waymo gaan werken aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto's.

Waymo en de alliantie van autofabrikanten zouden de laatste details van de samenwerking bespreken, meldt Nikkei dinsdag. De samenwerking zou in het voorjaar bekend worden gemaakt.

Waymo test in de Verenigde Staten al jaren met zelfrijdende auto's op de openbare weg, de laatste tijd als eerste bedrijf volledig zonder testchauffeurs die kunnen ingrijpen.

De samenwerking met Renault, Nissan en Mitsubishi moet ervoor zorgen dat de zelfrijdende auto's straks beschikbaar worden voor consumenten.

Zelfrijdende taxi's

Naast voertuigen voor particulieren, wordt er ook verder gewerkt aan het ontwikkelen van zelfrijdende taxi's. Waymo test enkele van zijn zelfrijdende auto's in de VS al als taxi zonder chauffeur, een testpubliek kan die wagens oproepen.

Google werkte al samen met onder andere Fiat Chrysler Automobiles en Jaguar Land Rover. Met de samenwerking met de Renault-Mitsubishi-Nissan-alliantie bereikt de techgigant ook de Aziatische automarkt.

Daarnaast werkt Google al langer samen met Renault-Mitsubishi-Nissan op het gebied van boordcomputers. De nieuwste auto's van de merken bieden Android Auto, een systeem waarbij gebruikers hun smartphone via de auto kunnen bedienen.