Problemen in de nieuwere MacBook Pro-modellen kunnen leiden tot vlekken onder in het beeld, omdat het licht niet evenredig wordt verspreid.

De problemen kunnen zich voordoen bij MacBook Pro's uit 2016 en nieuwere exemplaren, schrijft reparatiesite iFixit. Bij andere laptops zijn nog geen problemen geconstateerd. De moeilijkheden ontstaan doordat de kabels die het display met de printplaat verbinden mogelijk niet stevig genoeg zijn.

Door de MacBook steeds te openen, komt de kabel strak te staan, wat op termijn tot problemen kan leiden. Volgens de reparateur kan het euvel er uiteindelijk toe leiden dat het scherm helemaal niet meer werkt als de laptop volledig wordt opengeklapt.

Kwestie wordt online 'Flexgate' genoemd

Bij een kabelbreuk ontstaat er een zogeheten spotlichteffect. Aan de onderkant van het beeld ontstaan dan losse spotlichten die naar boven schijnen, in plaats van een lichtverspreiding zonder onderbrekingen.

Online wordt inmiddels gesproken over 'Flexgate'. Een gebruiker heeft een website gemaakt waarop voorbeelden van het probleem te zien zijn. Het is niet duidelijk hoe groot het probleem op dit moment is. Mogelijk heeft slechts een klein deel van de MacBook Pro-gebruikers er op termijn last van.

Problemen met toetsenbord MacBook Pro

Apple heeft de problemen nog niet officieel bevestigd. De afgelopen jaren waren er problemen met toetsenborden van nieuwere MacBook Pro-modellen.

Het nieuwe vlindermechaniek zorgde ervoor dat de laptops dunner werden, maar leidde er ook toe dat toetsen sneller vast kwamen te zitten. Dat kwam doordat er stof of kruimels tussen konden komen.