Een nieuwe versie van van de draadloze AirPods-oordopjes van Apple is goedgekeurd door beheerder Bluetooth SIG. Daarmee lijkt een onthulling dichtbij.

De oordopjes zijn bij de bluetoothbeheerder geregistreerd onder typenummers A2031 en A2032. Het gaat daarbij vermoedelijk om het linker- en rechter oordopje, die beide zijn voorzien van bluetooth.

Ook is te zien dat de vernieuwde AirPods ondersteuning hebben voor Bluetooth 5.0. Die nieuwste bluetoothstandaard is onder meer energiezuiniger, kan sneller verbinding maken en heeft een groter bereik.

Het geheel heeft hardwarecode REV 1.1, waar de huidige AirPods code REV 1.0 hebben. Daarmee lijkt het te gaan om een nieuwe versie van de draadloze oordopjes.

Draadloos oplaadbaar doosje

Apparaten die bluetooth gebruiken moeten worden geregistreerd bij beheerder Bluetooth SIG. Dat gebeurt doorgaans vlak voordat de apparaten daadwerkelijk op de markt komen.

Uit de registratie worden geen andere functies van de vernieuwde AirPods duidelijk. Volgens geruchten zouden nieuwe AirPods 'Hé Siri' ondersteunen. Ook zouden ze mogelijk beter tegen water kunnen.

Nieuwe AirPods hebben daarnaast waarschijnlijk een oplaaddoosje dat draadloos opgeladen kan worden. Dat zou gebeuren met de nog niet verschenen Apple-oplaadmat AirPower, waarop een iPhone, een Apple Watch en AirPods gelijktijdig geladen kunnen worden.

AirPower werd in 2017 naast de iPhone X aangekondigd, maar is vooralsnog niet op de markt gekomen. De originele AirPods verschenen eind 2016. De oordopjes hebben naast bluetooth ook een eigen draadloze chip van Apple, die sneller verbinding maakt met apparaten van Apple.