Taxibedrijf Uber is van plan binnen drie jaar drones te gaan inzetten die maaltijden kunnen bezorgen, meldt The Wall Street Journal maandag.

Uber wil bezorgdrones in 2021 kunnen inzetten om maaltijden bij mensen te brengen, blijkt volgens de krant uit een vacature op de website van het bedrijf.

Nadat de krant navraag deed bij Uber, werd de vacature offline gehaald. Een woordvoerder zei dat het bericht "het programma niet helemaal goed beschreef". Het plan zou zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Het bedrijf was op zoek naar iemand die ervoor kan zorgen dat de drones over drie jaar inzetbaar zijn. Volgend jaar zouden de eerste drones al moeten functioneren. Ze moeten deel uitmaken van UberEats, de bezorgtak van Uber.

Al langer plannen voor bezorgdrones

In mei zei Uber-directeur Dara Khosrowshahi al dat het bedrijf kleine tests met bezorgdrones wil uitvoeren. "We hebben vliegende hamburgers nodig", zei hij toen. Khosrowshahi stelde dat bezorgingen binnen vijf minuten tot een half uur mogelijk gehaald konden worden.

Uber is niet het enige bedrijf dat bezorgdrones wil inzetten. Zo experimenteert de Amerikaanse webwinkel Amazon met bezorgingen per drone, net als de Amerikaanse winkelketen Walmart.

Bedrijven hebben nog enkele hordes te nemen. Zo moet de regelgeving nog worden aangepast. Technische problemen, zoals hoe de drone precies bij de klant landt, moeten ook nog worden verholpen.