Apple kondigt zijn nieuwe draadloze AirPods-doppen vermoedelijk later deze maand aan, blijkt donderdag uit informatie in handen van smartphonelekker Benjamin Geskin. 

Geskin bemachtigde ook foto's van de nieuwe oordoppen, die er nagenoeg hetzelfde uitzien als de vorige versie. Volgens de Twitteraar is de geluidskwaliteit verbeterd en kan het bijbehorende hoesje draadloos worden opgeladen.

Het is nog maar de vraag in hoeverre het echt om nieuwe AirPods gaat. Geskin trok kort na het delen van de foto's in twijfel of het om legitieme beelden ging.

Eerder vertelden bronnen dat Apple werkt aan nieuwe oordoppen die ook ruisonderdrukking gebruiken. Het is onduidelijk of de technologie bij deze doppen wordt toegepast.

Apple introduceerde de AirPods in 2016. De draadloze oordoppen kunnen vijf uur achtereen gebruikt worden en kunnen met de bijbehorende opbergdoos worden opgeladen.

'Nieuwe iPads en MacBooks ook onderweg'

Vermoedelijk zal Apple later deze maand een evenement organiseren voor het presenteren van nieuwe iPads en wellicht nieuwe MacBooks.

De techgigant kondigde in september tijdens een ander evenement de komst van drie nieuwe iPhones aan: de iPhone XS, de XS Max en de XR.