Google experimenteert met nieuwe mogelijkheden voor het VR-platform Daydream. Zo kunnen ontwikkelaars in de toekomst gebruikmaken van functies voor augmented reality.

De nieuwe functies komen beschikbaar voor ontwikkelaars die werken aan de Lenovo Mirage Solo, een Daydream-headset die eerder dit jaar werd uitgebracht. Deze headset werkt helemaal zonder pc of mobiele telefoon.

Een van de functies is een modus om als het ware door de bril heen te kijken, meldt Google. Normaal gesproken sluiten dragers van een VR-headset zich af van de omgeving. In dit geval hoeft dat niet, omdat camera's de wereld filmen.

Dragers van de VR-bril kunnen vervolgens beelden over de werkelijkheid leggen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld virtuele objecten in de echte omgeving plaatsen. Via de ingebouwde trackingtechnologie in de Lenovo Mirage, wordt geregistreerd waar de drager zich ten opzichte van de virtuele objecten bevindt.

Ook moet het voor Daydream-apparaten mogelijk worden om Android-apps te gebruiken. In de demo van Google wordt het spel Mini Metro aangehaald als voorbeeld om in VR te spelen. Gebruikers zien dan een zwevend scherm waarop de app getoond wordt. Met een aanwijzer kunnen ze het scherm bedienen.