Het doosje van de nieuwe draadloze oordopjes van Huawei zou opgeladen kunnen worden met de nog niet aangekondigde smartphone Mate 20 Pro.

Het opladen met de smartphone werkt op dezelfde manier als het opladen met een reguliere oplaadmat, suggereren afbeeldingen in handen van de Duitse website WinFuture.

Huawei onthult zijn Mate 20 smartphone op 16 oktober, maakte het Chinese bedrijf onlangs bekend op de gadgetbeurs IFA in Berlijn. Volgens WinFuture komt Huawei die dag ook met nieuwe draadloze oordopjes: de FreeBuds 2 Pro.

Naast opladen met de smartphone kan het doosje ook worden aangesloten op een usb-c-kabel. Daarnaast komt Huawei met een nieuwe oplaadmat, waarmee zowel het doosje als smartphones draadloos opgeladen kunnen worden.

Het doosje, dat op zijn beurt dient als voedingsbron voor de batterij van de FreeBuds, is volgens WinFuture via usb-c in ongeveer twee uur opgeladen, terwijl het bij draadloos opladen drie uur duurt.

De FreeBuds 2 Pro zouden verder ondersteuning bieden voor ruisonderdrukking en gaan bij gebruik drie uur mee. De oordopjes zouden tussen de 150 en 160 euro gaan kosten.