AirPower, het oplaadstation waarmee meerdere Apple-producten draadloos kunnen worden opgeladen, zou niet meer in 2018 op de markt komen.

De vertraging is te wijten aan meerdere technische problemen, meldt blogger Sonny Dickson maandag op basis van anonieme bronnen. Er zouden problemen ontstaan als meerdere verschillende apparaten tegelijkertijd met de oplaadmat worden opgeladen.

Apple belooft gebruikers dat zij met de AirPower hun iPhone, Apple Watch en een nog niet aangekondigd doosje voor de AirPods-oordopjes tegelijkertijd draadloos kunnen opladen. Het bedrijf kondigde de draadloze oplaadmat in september 2017 aan.

Destijds liet Apple weten dat de oplaadmat in 2018 op de markt zou komen, maar Apple zwijgt tot nu toe over de exacte datum. Tijdens de onthulling van de nieuwe iPhone XS, vorige week, werd draadloos opladen helemaal niet genoemd.

Volgens bronnen van Dickson worden de apparaten die met AirPower opgeladen ook te heet, waardoor de batterijen beschadigd kunnen raken. Ook zou de communicatie tussen de oplaadmat en de Apple Watch en het AirPods-doosje niet goed lopen.