De Chinese telefoonfabrikant OnePlus werkt aan een televisie, die ergens in 2019 op de markt moet verschijnen.

De televisie zal "naadloos" met een smartphone verbonden kunnen worden, vertelt OnePlus-oprichter Pete Lau aan Business Insider

Daarnaast wordt de tv voorzien van een slimme assistent vergelijkbaar met Siri of de Assistent van Google. De OnePlus-assistent zal informatie ook op het scherm laten zien.

Het is voor het eerst dat OnePlus een andere productmarkt betreedt. Tot nu toe heeft het bedrijf alleen smartphones ontwikkeld, zoals de in mei verschenen OnePlus 6

Software-updates om de tv af te maken

De OnePlus-televisie bevindt zich volgens Lau in een vroege ontwikkelingsfase. De oprichter denkt dat de tv wel in 2019 op de markt zal verschijnen, maar dat de tv pas alle gewilde functies zal krijgen nadat er een aantal software-updates zijn uitgebracht.

Het is nog niet bekend wat de tv zal kosten en hoe groot hij zal worden, maar het Chinese merk staat bekend om zijn relatief goedkope telefoons. De recente OnePlus 6 kost bijvoorbeeld 519 euro en is wat specificaties betreft vergelijkbaar met alternatieven die ruim 100 euro meer kosten.