George Hotz, de oprichter van een start-up die aan technologie voor zelfrijdende auto's werkt, doet een stap terug als directeur van het bedrijf.

Het bedrijf, Comma.ai, maakt vrijdag bekend wie Hotz als algemeen directeur gaat opvolgen, meldt techwebsite TechCrunch.

Hotz kreeg als hacker bekendheid door de beveiligingsrestricties van de iPhone en de PlayStation 3 te kraken. Sinds 2015 werkt de hacker aan zijn start-up Comma.ai.

Hotz zegt tegen TechCrunch dat Comma.ai iemand nodig heeft om het bedrijf van vijftien naar vijftig mensen te laten groeien. Ook moet het bedrijf volgens hem een "echt consumentenproduct" op de markt gaan brengen.

Comma.ai kreeg het in 2016 aan de stok met de Amerikaanse verkeersautoriteit NHTSA. Het bedrijf wilde destijds een kit die beloofde een auto deels zelfrijdend te maken op de markt brengen. De NHTSA uitte zijn zorgen over de veiligheid van het product.

De start-up biedt in de Verenigde Staten nog steeds producten aan waarmee bepaalde auto's hun positie op de rijstrook kunnen behouden en automatisch de afstand tot hun voorganger kunnen bewaren.