De nieuwe Apple Watch krijgt een scherm met een hogere resolutie en vermoedelijk gebruikt zal worden om meer informatie tegelijk te tonen.

Dat ontdekte 9to5Mac op basis van niet nader genoemde bronnen. Eerder lekte de website al een reclameafbeelding van het nieuwe horloge.

Het horlogescherm zou een resolutie van 384 bij 480 pixels hebben. De vorige modellen hadden een resolutie van 312 bij 390 pixels. De resolutie is hoger, omdat de schermranden ditmaal een stuk dunner worden en het scherm scherper is.

Bestaande apps die op het horloge worden getoond, zouden aan de zijkanten nog flink wat ruimte hebben. Ontwikkelaars zouden daarom de gelegenheid krijgen om extra knoppen en andere informatie te laten zien.

Wijzerplaten met meer informatie

Apple zou daarnaast nieuwe wijzerplaten ontwikkelen die beter gebruikmaken van het grotere scherm. Op de eerder gelekte afbeelding was te zien dat het horloge zeer veel opties tegelijk kan laten zien.

Vermoedelijk onthult Apple de nieuwe smartwatch op 12 september. Dan is de pers uitgenodigd voor een media-evenement waarop hoogstwaarschijnlijk ook de nieuwe iPhones getoond worden.