Canon heeft zijn eerste fullframecamera zonder spiegel en optische zoeker aangekondigd.

De EOS R-camera werd op een evenement van Canon in Tokio aangekondigd, schrijft The Verge. Bij een spiegelloze fullframecamera kan de lens direct voor de sensor geplaatst worden, waardoor het apparaat een stuk kleiner dan spiegelreflexcamera's kan zijn.

De camera van Canon heeft een 30,3-megapixelsensor met een ISO-bereik van 100 tot 40.000. De gevoeligheid is nog uitbreidbaar naar 50 en 102.400 ISO.

Het autofocussysteem van de EOS R heeft 5.655 focuspunten. De camera maakt gebruik van een aanraakgevoelig oledscherm met een elektronische zoeker. Ook zou de EOS R, vanwege de belichtingswaardes die uiteenlopen van -6 tot 18, goed moeten presteren bij weinig licht.

Eerste lenzen getoond

Canon heeft ook de eerste lenzen voor de EOS R getoond, waaronder een 24-105mm- en een 50mm-lens. De camera is ook voorzien van wifi, bluetooth en een koptelefoonaansluiting. De camera komt in oktober beschikbaar met de 24-105mm-lens, maar zal ook helemaal zonder lenzen te koop zijn. Alleen de body kost 2.540 euro.

Nikon presenteerde recent ook spiegelloze fullframecamera's: de Nikon Z6 en Z7. Sony en Fujifilm bieden al enkele jaren spiegelloze camera's aan.